Quantcast
Channel: باشگاه استراتژیست‌های جوان
Viewing all articles
Browse latest Browse all 270

صادرات توطئه‌کراسی انتخاباتی

$
0
0

در راستای بررسی انتخابات اخیر کانادا و شکست سنگین حزب محافظه‌کار، سهل‌اندیشانه خواهد بود اگر به پشت پرده رفتارهای سیاسی و کنش و واکنش‌های احزاب سیاسی و مردم نظر نیفکنیم و تمامی نتایج انتخابات در غرب که خود مدعی دموکراسی و احترام به آرای مردم می‌باشند را صرفاً برآمده از نظرات و آرای خالص مردم و دموکراسی محض بدانیم.

آشنایی با سیستم انتخاباتی کانادا:

طبق قانون اساسی، کانادا، «دموکراسی پارلمانی فدرالی» را برگزیده است. انتخاب نخست‌وزیر با رأی غیرمستقیم مردم صورت می‌گیرد بدین معنی که مردم به کاندیداهای احزاب برای نمایندگی مجلس رأی می‌دهند و رییس حزبی که بیشترین تعداد کرسی را در مجلس به دست آورد نخست‌وزیر خواهد شد.

کانادا تا سال ۱۹۲۱ فقط به دو حزب محافظه‌کار «Conservative» و لیبرال «Liberal» مجوز رقابت می‌داد ولی از آن به بعد به سیستم چندحزبی متمایل شد که به آن «Two-And-A-Half Party» می‌گویند. یکی از این احزاب (New Democratic Party(NDP  رقیب نزدیک دو حزب فوق و دیگری Green Party حامی سیاست‌های محیط زیستی می‌باشند که این دو هرگز موفق به تشکیل دولت نشدند. ولی از سال ۱۹۲۱ تا ۱۹۶۳ لیبرال‌ها بیشترین تشکیل دهنده دولت بودند. حزب منطقه‌ای دیگری نیز به نام Bloc Quebecois در استان کبک فعالیت می‌کند که دارای کرسی‌های پارلمانی است.

در انتخابات امسال که ۶۸ درصد مردم در آن شرکت کردند، حزب لیبرال با اختلاف بالایی از حزب محافظه‌کار پیشی گرفت.

canada_2

 

نتایج انتخابات به ازای هر استان با تصویر زیر نمایانگر سقوط پرشتاب حزب محافظه‌کار است:

منابع : Election Canada; The Economist

منابع : Election Canada; The Economist

 

دلایل شکست هارپر:

با مقایسه نتایج انتخابات سال ۲۰۱۱ و ۲۰۱۵ رویکرد مردم کانادا به حزب لیبرال بیشتر به دلیل انزجار و عدم رضایت از سیاست‌های حزب محافظه‌کار بوده و به دلیل اینکه شانس لیبرال‌ها بیش از دیگر احزاب می‌باشد مردم برای دور کردن خطر محافظه‌کاران با محاسبات آماری و بدون در نظر گرفتن علائق خود به دیگر احزاب به لیبرال‌ها رأی می‌دهند.

stephan harper

Stephen Harper

رسوایی‌های حزب محافظه‌کار حاکم دلیل اصلی پشت کردن اکثریت مردم به این حزب بود به‌طوری‌که از سال ۲۰۰۶ که حزب محافظه‌کار به ریاست استفان هارپر دولت را به دست گرفت، چندین رسوایی به نام خود ثبت کرد. روزنامه کانادایی The Star در تاریخ ۱۴ آگوست ۲۰۱۵ این‌چنین به آن پرداخته است:

۱- تلاش ناکام هارپر برای ارتباط با نمایندگان سنا جهت تغییر وضعیت. ۳ نماینده به خاطر این ارتباط‌گیری غیرقانونی و فساد مالی مرتبط، از نمایندگی برکنار شدند.

۲- رسوایی انتخاباتی: در سال ۲۰۰۶ حزب محافظه‌کار به ریاست هارپر مجرم شناخته شد. جون از حد مجاز قانونی هزینه کردن در تبلیغات تجاوز کرده بود. در انتخابات ۲۰۱۱ نیز با ترفند robocall و ایجاد تماس‌های تلفنی با مردم از طریق پیغام‌های ضبط‌شده خود را از طرف ستاد برگزاری انتخابات معرفی نموده و با دادن اطلاعات غلط مردم را از رأی دادن منصرف کردند.

۶ نفر از نمایندگان مجلس از حزب محافظه‌کار به دلیل تقلب robocall در انتخابات به دادگاه احضار شدند. در شش حوزه انتخاباتی بزرگ و مهم مردم با این تلفن‌ها به حوزه‌های غیر انتخاباتی هدایت شدند. این تلفن‌ها خود را از طرف Election Canada مسئول برگزاری انتخابات کانادا معرفی کرده و چنین پیغامی پخش می‌شد: «به دلیل غیرقابل‌پیش‌بینی بودن ازدیاد تعداد رأی‌دهندگان، حوزه رأی شما تغییر پیدا کرده است» (لازم به توضیح است که در کانادا حوزه انتخاباتی هر کس بستگی به محل زندگی شخص دارد و اسم وی در لیست رأی‌دهندگان آن حوزه ثبت می‌باشد. بنابراین مردم نمی‌توانند در هر حوزه‌ای که بخواهند رأی خود را در صندوق بریزند).

تصویری از تظاهرات مردم در اتاوا در اعتراض به تقلب انتخاباتی هارپر :REUTERS

تصویری از تظاهرات مردم در اتاوا در اعتراض به تقلب انتخاباتی هارپر :REUTERS

۳- شکنجه اسرای افغانی: ریچارد کالوین Richard Calvin در مقابل کمیته پارلمان در سال ۲۰۰۹ به بمباران و شکنجه اسرای افغانی متهم گردید. افغانی‌های اسیر شده توسط سربازان کانادایی به محلی برده و مورد آزار و شکنجه قرار گرفتند ولی حزب محافظه‌کار از ارائه اسناد خودداری نمود و کمیته پارلمان را منحل کرد.

۴- جنگ با دادگاه عالی کانادا: در سال ۲۰۱۴ کشمکش هارپر با دیوان عالی ازآنجا شروع شد که انتخاب قاضی موردنظر وی به دلیل عدم احراز شرایط، مورد قبول واقع نشد.

۵- در سال ۲۰۰۸ وقتی هارپر در اقلیت قرار گرفت و نزدیک به انحلال بود (به دلیل اتحاد لیبرال‌ها و نئودموکرات‌ها در مجلس) هارپر از طریق ژنرال میچل جین نماینده ملکه انگلیس، مجلس را منحل کرد. حرکتی که دولتش را نجات داد و رسوایی آزار و شکنجه افغان‌ها را نیز مختومه کرد.

«اصلاح انتخابات از طریق تقلب» به قلم Antony J Hall پروفسور آنتونی جی هال  استاد Globalization Studies در یکی از دانشگاه‌های کانادا به تاریخ ۲۱ آوریل ۲۰۱۲ به خوبی توطئه‌کراسی سیستماتیک در غرب را برای خواننده ترسیم می‌کند:

Antony J Hall

Antony J Hall

اتهام تقلب این ادعای ممتاز غرب که مرکز و هسته سیاسی و دولتی رهبریت دموکراسی را به عهده دارد را مورد شک قرار می‌دهد.

انتخابات ریاست جمهوری سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۴ در آمریکا نمونه‌هایی از تقلب سیستماتیک است که به عنوان «کتاب درسی» می‌توان از آن یاد کرد. خیلی از این تاکتیک‌های تقلب انتخاباتی ابتدائاا در جناح راست طیف سیاسی آمریکا رشد کرد و به دیگر کشورها صادر شد. برای نمونه رهبری و نتیجه انتخابات ۲۰۱۱ کانادا قانون‌شکنی توسط گردانندگانی که بین مدار حزب جمهوری‌خواه در آمریکا و مدار حزب محافظه‌کار در کانادا حرکت می‌کردند بود. واردات تاکتیک‌های حزب جمهوری‌خواه آمریکا به کانادا برای دزدیدن آراء انتخاباتی امتداد یک پروسه خیلی قدیمی است که در مشروطه سلطنتی آمریکای شمالی بیشتر دیده شده تا جنوب.

بازداشتن رأی‌دهندگان با تقلب تلفنی: رسوایی انتخابات سال ۲۰۱۱ کانادا قسمتی از آرای مردم را با محروم کردن برخی کاناداییان از حقوق شهروندی خود به سرقت بردند. این متدلوژی برای دزدیدن آرا و انتخابات فقط یکی از استراتژی‌های فراوانی است در یک مجموعه بزرگ تقلب دیجیتالی در عصر اینترنت.

انقلاب در تکنولوژی اطلاعات IT روش‌های قدیمی را کنار زده است. سیر رسیدن به قدرت با زبان‌بازی‌ها و مغلطه‌کاری‌های دیجیتالی در صندوق‌های رأی یا ماشین‌های رأی‌گیری که از آن به عنوان نمود به اصطلاح «افتخار غرب» یاد می‌گردد اغلب زیر پا گذاشته می‌شود. توسعه استراتژی الکترال دیجیتالی شده، کاربردها، اپلیکیشن‌ها، سخت افزارها و نرم افزارها و متخصصان امر را تشویق به پا فرا گذاشتن از حدود ملی می‌کند. 

خیلی از تاکتیک‌های معاصر بازداشتن رأی‌دهندگان از رأی دادن، اولین بار توسط استراتژیست‌های آمریکا بکار برده شد. Ron Shaiko که با مرکز راکفلر همکاری داشت می‌گوید: «در آمریکا آن‌هایی که مردم را از رأی دادن بازمی‌دارند جمهوری‌خواهان هستند بنا به دلیل خیلی ساده: رأی‌دهندگان کمتر، برای جمهوری‌خواهان بهتر. تعداد رأی‌دهندگان بالا یعنی پیروزی دموکرات‌ها»

Mark Grispin Miller میلر استاد مطالعات رسانه‌ای دانشگاه نیویورک در خلاصه‌ای از تاکتیک جمهوری‌خواهان برای تقلب در انتخابات میان‌دوره‌ای سال ۲۰۰۶ می‌نویسد: «جمهوری‌خواهان بوش robocall و تلفن‌های پیغام‌دهنده بسیار زننده و نفرت‌انگیزی را به‌کار گرفتند به‌طوری‌که شما را گیر می‌انداخت و وادار می‌کرد که یا به جمهوری‌خواهان رأی دهید یا به هیچ‌کس و این در ۵۳ حوزه انتخاباتی در کشور اتفاق افتاد.»

این نشان می‌دهد که در انتخابات سال ۲۰۰۰ و ۲۰۰۶، جرج دبلیو بوش با دزدیدن آرای مردم انتخاب شد. دکتر Micheal Keefer پروفسور دانشگاه Guelph تأیید کرد که اگر رأی مردم درست به حساب می‌آمد بوش رأی نمی‌آورد. وی تخمین زد که حدود ۵ میلیون رأی جان کری کاندیدای حزب دموکرات مفقود شد. قبلاً هم‌چنین تخلفاتی صورت گرفته بود ولی از سال ۲۰۰۴ دلیلی بر اعتماد به نتایج انتخابات در آمریکا بیش از گواتمالا یا کنیا نیست.

رسوایی robocall در کانادا ابتدا به نظر می‌رسید که تعداد کمی از شعبه‌ها را درگیر کرده ولی بعدها طی گزارش‌های رسیده، از ۳۰ شعبه به ۲۰۰ شعبه افزایش پیدا کرد. بر اساس این گزارش ده هزار کامپیوتر مورد استفاده قرار گرفت تا در آرای مردم به صورت آنلاین اختلال ایجاد کند یعنی تقلب دیجیتالی.

نخست‌وزیر کانادا استفان هارپر با موقعیت قرار دادن شغل سیاسی خود و گره زدن آن به انقلاب نئومحافظه‌کاران آمریکا که بعد از سپتامبر به‌وسیله دولت بوش و دیک چنی در آمریکا بکار گرفته شد، به قدرت رسید. امروز انتخابات توسط نیروهای جدیدی مورد نفوذ قرار گرفته است. جلودار این نیروها، قدرت محاسباتی آرا از طریق اینترنت می‌باشد که در جامعه رسوخ پیدا کرده است.

تاریخچه ارتباط بین انتخابات و دخالت‌های پلیسی و امنیتی در انتخابات سال ۲۰۰۶ در کانادا وارد فاز جدید و عجیبی شد. Giuliano Zaccardell  کمیسیونر و رییس پلیس کانادا دخالت در سیاست را در پیش گرفت و طی نامه‌ای اعلام کرد پلیس فدرال طی تحقیقات خود در خصوص فعالیت‌های مالی حزب لیبرال (رقیب سرسخت حزب محافظه‌کار) به اصطلاح اطلاعات مربوط به سیاست‌های مالیاتی را قبل از طرح بودجه نشت داده است. با این کار شانس پیروزی انتخاباتی لیبرال‌ها را پایین آورد و بالعکس موجب افزایش منافع هارپر گردید ولی در پایان هیچ اتهامی برای لیبرال‌ها ثابت نشد.

لیست مهم‌ترین اقدامات و سیاست‌های اتخاذ شده هارپر:

  •  قانون C-51: قانون ضد تروریستی دولت که منتقدین معتقدند این قانون آزادی بیان را جرم تلقی کرده و برای کسب اطلاعات خصوصی اشخاص جاسوسی می‌کند.
  • بستن و منحل کردن مجلس ۴ بار مجموعاً به مدت ۱۸۱ روز به دلیل پیگیری اسناد شکنجه و آزار اسرای افغانی توسط کمیته پارلمانی 
  • به راه انداختن جنگ علیه قوه قضاییه برای انتصاب قاضی موردنظر خود
  • تقلب انتخاباتی
  • جلوگیری از مصاحبه دانشمندان با رسانه‌ها در مورد نتایج تحقیقات مربوط به محیط‌زیست
  • خارج کردن کانادا از پروتکل Kyoto که معاهده جهانی برای حفظ محیط‌زیست می‌باشد
  • شرکت در پروژه آمریکایی سیستم دفاعی موشک‌های آنتی بالستیک
  • اعزام نیرو به افغانستان و تمدید آن
  • افزایش بودجه نظامی، افزودن ۵/۳ بیلیون دلار به بودجه نظامی در عرض پنج سال
  • قطع کمک مالی به فلسطینیان پس از پیروزی انتخاباتی حماس
  •  کانادا با قرار گرفتن جزو ۹ کشور دنیا در سال ۲۰۱۲ علیه به رسمیت شناختن فلسطین رأی داد.
  • تقلیل ارتباط با چین
  • هارپر اولین رهبر غربی بود که به ملاقات دولت جدید اوکراین رفت.
  • دولت هارپر اولین دولتی بود که برای خرسندی اسراییل سفارت ایران را تعطیل کرد.
به این مطلب امتیاز دهید

Viewing all articles
Browse latest Browse all 270

Trending Articles